GEOTEXTIELEN


De niet-geweven geotextielen

Fibertex-geotextiel bestaat uit niet geweven polypropyleenvezels die met de naaldprocede werden gevormd. Deze weefsels, met uitstekende rekeigenschappen, zijn soepel en gemakkelijk te gebruiken.

Ze zijn open voor diffusie en laten water en lucht ongehinderd door.


Fibertex Rollen

Fibertex is beschikbaar in meerdere breedtes.


De eigenschappen van deze geotextielen blijven identiek zowel in droge als in vochtige omstandigheden. Het materiaal wordt niet aangevallen door schimmel, kan niet rotten en is zuur- en alkalibestendig.

Scheiding van de lagen

Fibertex, géotextiles non-tissés

De Fibertex geotextielen hebben een anticontaminerende rol. Dankzij hun hoge doorlaatbaarheid, laten ze de doorgang van water toe, terwijl ze het mengen van de verschillende bouwlagen vermijden.

Onder een parking of een oprit, de Fibertex geotextielen stabiliseren het grind, voorkomen dat het doordringt in de grond en beperkt het ontstaan van onkruid.


Mechanische bescherming

Fibertex, géotextiles non-tissés

De Fibertex geotextielen beschermen elk element van de constructie (vb. waterdichtheidsmembraan op platte daken, ondergrondse muren, vijverfolies, enz.) tegen doordrukking en perforatie.

Hun rekbaarheid en treksterkte garanderen een maximale bescherming.


Filtratie en drainage

Fibertex, géotextiles non-tissés

In een drainagetoepassing, filtreren de Fibertex geotextielen de fijne deeltjes en laten een vrije doorgang toe voor het water. Op deze manier wordt er progressief voorkomen dat de draineerbuizen, geulen of andere draineersystemen dichtslibben.


Versterking

Fibertex, géotextiles non-tissés

De Fibertex geotextielen zorgen voor een lastverdeling tussen de funderingslagen tijdens de constructie van wegen, parkings, terrassen, enz.

Ze verbeteren de draagkracht van berijdbare zones en stabiliseren de fundering, waardoor het optreden van barsten en kloven beperkt wordt.Fibertex technische fiche downloaden
ONTDEK ONZE ANDERE GEOTEXTIELEN :


anti worteldoek tegen onkruid anti worteldoek tegen onkruid 100% ecologisch en biologische afbreekbaar Geweven geotextielen