GRASPLATEN


RitterDal XXL

De grote grasplaat


RitterDal XXL, de grote grastegel

De RitterDal XXL grasplaat behoort aan de familie van de kunstof grasdallen. Het is de ideale alternatieve oplossing aan beton grastegels voor de creatie van nuttige groene zones zoals : brandweerwegen, opritten, parkings, campings, enz.

Groot, zeer stevig (280 t/m²), uiterst licht, RitterDal XXL kan snel manueel geplaatst worden. Het is vervaardigd uit gerecycleerd HD-PE, het sterkste en duurzaamste grondstof voor de grasdallen.

RitterDal XXL is een ecologische oplossing, omdat zij de ontwikkeling van nieuwe groene zones of opritten mogelijk maakt, terwijl het regenwater onmiddellijk via de grasdallen in de bodem doordringt en ter plaatse verdampt.

De RitterDal XXL grasplaten werden in 2013 door Becetel getest en beantwoorden aan de technische eisen van de PTV 828, gebruiksklasse B.Ultra snelle plaatsing - 140 m²/ uur per man

Het ingenieuze montage-systeem maakt een een-voudige en snelle plaatsing al staande mogelijk. Het in elkaar grijpen van de platen gebeurt halfsteens voor een betere stabiliteit. De uitzettingen worden beheerst door de semi-vaste verbindingen.

Zeer bestendig tegen bandbewegingen

De ronde structuur is uniek en exclusief, het is speciaal ontwikkeld om maximale weerstand te bieden wanneer u de wielen ter plaatse draait of als u te abrupt remt.

Markeerdoppen

Dit is het ideale accessoire om uw parkeer-plaatsen of verschillende gangpaden af te bakenen zoals u wenst. De witte markeerdoppen kunnen verwijdert worden, eens geplaatst blijven de markeerdoppen goed op plaats zitten.

Ecologisch en milieuvriendelijk

Stop het betonneren….. Regenwater moet de grond in en ook ter plaatsen kunnen verdampen. Gras absorbeert CO2 en zet het om in zuurstof. Bovendien zijn de platen gemaakt van gerecycleerd HD-polyethyleen, het sterkste en meest duurzame materiaal zonder schadelijke stoffen.

Robuust en resistent

Ondanks het gewicht van 3,8 kg/stuk ondersteunt RitterDal XXL auto's of vrachtwagens, de platen zijn bestand tegen belastingen ≤ 280 t/m². Ze profiteren van een Becetel-testrapport en beantwoorden aan de technische vereisten van de PTV 828 gebruiks-klasse B.

Esthetisch

Zijn fijne structuur (groen of zwart naar keuze) met brede ronde openingen laat toe dat het gras zich gemakkelijk kan ontwikkelen. De voldoende open bodem zorgt voor een betere beworteling in de fundering zonder dat de wortels rotten.

Plaatsing van de RitterDal XXL

technische fiche RitterDal XXLONTDEK ONZE ANDERE GRAS- EN GRINDPLATEN :


HD-PE grasplaten HD-PE grindplaten